Maatwerk & Onderzoek

De docentenscan is meer dan een test alleen. Naast ons digitale ontwikkelplatform hebben we ook diverse andere instrumenten, die we op verzoek kunnen toevoegen. Op deze wijze krijg je de instrumenten in handen passend bij jouw werkwijze en behoeften.

 

White label

Tevens bieden we de mogelijkheid tot een zogenaamde ‘white label’. De docentenscan maken we dan helemaal op maat voor jou en heeft jouw eigen logo op het rapport.

 

Maatwerk & Effectmeting

Ook hebben we de mogelijkheid om de docentenscan nog meer op maat te maken, door bijv. vragen toe te voegen om een nog beter beeld te krijgen van de ontwikkeling van de leerkracht en desgewenst het hele team. Of om de docentenscan als effectmeting van een ontwikkelprogramma verder uit te breiden. We hebben dit reeds voor veel coaching- en scholingsprogramma’s gedaan en zeer goede ervaringen mee.

Instrumenten op maat

docentenscan biedt, naast het basisaanbod, diverse instrumenten naar keuze. Kies de onderdelen die bij jouw werkwijze en behoeften als coach of adviseur passen.

E-Platform

Met het E-Platform kunnen docenten hun vaardigheden online op een interactieve manier ontwikkelen. De leerkracht kan concreet aan de slag, doelstellingen formuleren en wordt in de aanpak van zijn ontwikkeling door het E-Platform ondersteund. Het E-Platform biedt naast de door docentenscan verkregen inzichten in de eigen sterke- en aandachtspunten, een digitale vraagbaak Hugo en inzichten van coaches en andere docenten.

Coaches en adviseurs kunnen worden opgevoerd op het platform.

Team analyse

Met de Team Analyse is het mogelijk om de kracht van een team in kaart te brengen. Niet alleen krijgen alle teamleden hun eigen profiel te zien, maar ook hoe goed ze bij elkaar passen. Gekeken wordt naar de mate waarin ze overeenkomen en hoe goed ze van elkaar verschillen om een krachtig team te vormen.

De Teamanalyse biedt een waardevol uitgangspunt om met de scholen verder in gesprek te raken. Het leidt meestal tot nieuwe en verdiepende inzichten waar de scholen voorheen zelf nog niet aan hadden gedacht.

E-learning

Met de E-Learning kunnen leerkrachten gestructureerd en doelgericht aan hun competenties werken. Ze kiezen zelf of in overleg met de coach welke eigenschappen en kwaliteiten ze willen ontwikkelen. Dit doen zij op basis van de resultaten van hun docentenscan. Er zijn standaard E-Learnings beschikbaar en je kunt kiezen voor een E-Learning die is afgestemd op je eigen werkwijze.

De coach heeft altijd een helder overzicht van de leerkrachten die hij begeleidt. En hij ziet online hoe goed hun voortgang en hun vorderingen zijn.

Smart-goal wizard

Uit de praktijk blijkt dat het stellen van de juiste doelen, nog niet zo eenvoudig is. De smart goals wizard is een tool op het E-Platform waarmee leerkrachten goed en smart geformuleerde doelen stellen. Maar belangrijker nog worden ze stap voor stap begeleid om in het daadwerkelijk behalen van de doelen. De smart goals wizard is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De smart goals wizard is beschikbaar voor alle competenties van de scan.

Meer informatie

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.