Goed cultuuronderwijs laat kinderen kennismaken met schoonheid, daagt hen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Vragen durven stellen, onderzoekend naar de wereld kijken en het verbeelden van ideeën en gevoelens zijn zaken die binnen het cultuuronderwijs als vanzelfsprekend aandacht krijgen.

Bron: beleidsbrief ‘Cultuur verbindt: een ruime blik op cultuurbeleid’

minister Bussemaker (OCW)

“Hoe beter een leraar zich zelf kent als beroepsbeoefenaar, hoe beter hij kan omgaan met de kleine, dagelijkse dilemma’s in de klas. Daarvoor is het onontbeerlijk te reflecteren op de eigen levensloop, de normen, waarden en overtuigingen. De leraar moet dus niet alleen vaardigheden ontwikkelen maar ook zijn persoonlijkheid.”

Bron: Scienceguide

prof dr. Cok Bakker, Hogeschool Utrecht

“Basisonderwijs moet creatiever en innovatiever. Een kind dat niet goed scoort op standaardtoetsen maakt misschien een heel creatieve poster van een project.”

Bron: Onderwijsgids

Juliette Walma van der Molen, Hoogleraar Universiteit Twente

Donec vehicula diam vulputate lectus blandit bibendum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra.

Leonardo Freemanprogrammer

Deel jouw ervaring:

Send message

We horen graag je ervaring!

Je reactie wordt gescreend op spam of ongewenste inhoud en dan geplaatst. Vermeld in je bericht of we je ervaring op de site wel of niet mogen gebruiken.

Dank je wel, je helpt ons verder bouwen aan de docentenscan.